Malzemeler:
- 500 gram mantar
- 1 soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz, karabiber
- Maydanoz (süslemek için)
Yapılışı:
1. Mantarları temizleyin ve ince dilimler halinde kesin.
2. Soğanı ve sarımsağı küçük küpler halinde doğrayın.
3. Bir tavada tereyağı ve zeytinyağını ısıtın.
4. Soğan ve sarımsağı tavaya ekleyin ve hafifçe kavurun.
5. Mantarları tavaya ekleyin ve karıştırın.
6. Mantarların suyunu salması için kapağı kapatın ve 5-7 dakika pişirin.
7. Kapak açarak, mantarları kavurmaya devam edin ve suyunu çekene kadar pişirin.
8. Tuz ve karabiberle tatlandırın.
9. Sıcak servis yapın ve maydanozla süsleyin.
Notlar:
- Mantar sote, yanında pilav veya makarna gibi yan yemeklerle servis edilebilir.
- İsteğe bağlı olarak, mantar soteye sarımsaklı sos veya krema eklenebilir.
- Mantar sote, et yemekleri veya sebze yemekleri yanında da servis edilebilir.
Afiyet olsun!
0 Comments
Yorum Gönder